4 Tips om die openstaande vacatures te vullen

intro-background

Delen is lief

Goed personeel dat ook matcht met jullie bedrijfscultuur? Dat komt niet zomaar aanwaaien. Helemaal niet in deze tijd. De arbeidsmarkt is krap en veel branches kampen al jaren met een tekort aan vakmensen. Met alleen een vacature plaatsen red je het niet. Het is tijd om écht te werken aan je werkgeversmerk en je marketing slim in te zetten. Hoe je dat doet? Wij hebben 4 tips.. 

Tip 1: Zet in op arbeidsmarktcommunicatie

Het inzetten van arbeidsmarktcommunicatie wordt belangrijker dan ooit. Arbeidsmarktcommunicatie is simpel gezegd communiceren naar huidige en potentiële werknemers. Met als doel nieuw personeel aan te trekken en het sentiment over het bedrijf als werkgever positief te beïnvloeden. . 

Tip 2: Investeer in een vacature website

Verbreed de kansen en investeer in meerdere vacature websites. In deze kanalen bevinden zich heel veel potentiële kandidaten. 

Tip 3: Vertel je verhaal met video

Met video moedig je de kandidaat aan om te solliciteren. Je geeft immers een kijkje in de keuken. Hierbij geef je duidelijk een beeld van het bedrijf en cultuur. Grabjobs doet dit middels video vlogs. Probeer het en zie de interactie toenemen op de vacatures. Video is het optimale medium voor innovatieve storytelling.

Tip 4: Wees daar waar je doelgroep is

Waarom hebben bedrijven moeite om vacatures in te vullen? Er zijn momenteel meer vacatures dan er werkzoekenden zijn. Maar er is ook een grote groep “slapende werkzoekenden”. Mensen die al bij een ander bedrijf werken, maar die best van baan zouden willen veranderen als de juiste functie zich aandient. Ze zoeken niet actief, maar moeten getriggerd worden om actie te ondernemen. Je moet ze dus bereiken op plekken waar zij vaak uithangen. Online én offline. Onderzoek 

Meer Grab Blogs:

intro-background
blog

4 Tips om die openstaande vacatures te vullen

Goed personeel dat ook matcht met jullie bedrijfscultuur? Dat komt niet zomaar aanwaaien. Helemaal niet in deze tijd. De arbeidsmarkt is krap en veel branches