Dit zijn de 15 best betaalde bijbanen van Nederland

Delen is lief

Kok, barista of verhuizer. Het is tegenwoordig lekker verdienen bij veel bijbanen. Mede door de krappe arbeidsmarkt kan er goed onderhandeld worden en schieten veel tarieven omhoog. Als ondernemer doe je er alles aan om jouw medewerkers datgene te geven wat ze nodig hebben. Naast uitdagende werkzaamheden in een fijne omgeving draait het daarbij natuurlijk ook om het salaris. Wat zijn nu eigenlijk de best betaalde (bij)banen van Nederland, we doken in een onderzoek van de Nationale Beroepengids. Hoe ziet dat lijstje er voor de rest uit?

Top 15 best best betaalde (bij)banen, gemiddeld per uur:

 1. Zorg €45,00
 2. Chef (horeca) €29,79
 3. Hulpkok € 22,24
 4. Barista € 20,87
 5. Beveiliger € 20,80
 6. Bediening € 20,79
 7. Bartender € 20,56
 8. Catering € 20,59
 9. Roomservice € 20,37
 10. Housekeeping € 19,32
 11. Sitecrew € 19,30
 12. Verhuizer € 19,29
 13. Schoonmaker € 17,80
 14. Magazijnwerk € 17,62
 15. Bezorger € 16,69
Horeca meest populair bij jongeren

‘Bouw en productie minder populair’

Volgens GrabJobs lopen jongeren op dit moment vooral warm voor bijbanen in o.a. de horeca, zorg en bij retailbedrijven. Veel van hen zijn op dit moment weer op zoek naar werk, zegt de uitzender en vacatureplatform. Het meest populair zijn banen achter de bar of in de bediening, als verkoper of als borgmedewerker. Banen in de bouw, productie en schoonmaak zijn minder gewild. 

Er zijn flink meer vacatures voor vakantiebanen dan vorig jaar, zegt het bedrijf zonder in detail te treden. Jongeren hebben dus echt wat te kiezen dit jaar. Of dat ook beter betaalt dan anders is niet duidelijk, die data is te gering voor een betrouwbaar beeld, zegt een woordvoerder in een reactie. Wel blijkt uit onderzoek van de uitzender dat geld de belangrijkste reden is om een vakantiebaan te nemen. En dat een te laag salaris de grootste afknapper is.

Meer Grab Blogs:

intro-background
blog

4 Tips om die openstaande vacatures te vullen

Goed personeel dat ook matcht met jullie bedrijfscultuur? Dat komt niet zomaar aanwaaien. Helemaal niet in deze tijd. De arbeidsmarkt is krap en veel branches