Een gratis vacature plaatsen op Grabjobs

slider-7

Delen is lief

Een gratis vacature plaatsen op een populair online platform. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar toch kan het bij Grabjobs. Hier kun je als werkgever onbeperkt vacatures plaatsen om snel en gemakkelijk het juiste personeel te vinden. Er zijn geen beperkingen voor de soort vacatures. Of je nu een baan hebt voor een schoonmaker, een magazijnmedewerker of bij de vulploeg van je supermarkt, je kunt direct aan de slag met het plaatsen van je vacature en het selecteren van de juiste kandidaten.

Hoe werkt Grabjobs voor werkgevers?

Het eerste wat je doet is de app op je smartphone of tablet installeren of ga naar onze website en registreer je als werkgever . Vervolgens maak je een profiel aan zodat je gemakkelijk kunt inloggen. Hierna kun je direct je eerste vacature online zetten. Grote kans dat je al binnen enkele uren de eerste reacties krijgt. Als het je een geschikte kandidaat lijkt dan plaats je hem op de shortlist om contact op te nemen. Dit contact verloopt bij Grabjobs meesstal via videobellen. Zo kunnen werkgever en kandidaat snel maar toch persoonlijk met elkaar kennismaken. Voldoet de kandidaat toch niet aan je wensen dan kun je direct een bericht sturen zodat deze sollicitant weet waar hij of zij aan toe is. 

Contact leggen met kandidaten die reageren op je vacature

Als er kandidaten reageren op je vacature, dan kun je op verschillende manieren contact met ze leggen. De meest directe is een videochat. Je kunt dan meteen een gesprek voeren, zonder dat de kandidaat hiervoor naar je toe hoeft te komen. Dat gaat natuurlijk veel sneller dan wanneer je een hele middag moet vrijhouden in je agenda om gesprekken te houden. Je kunt als je dat wilt een kandidaat ook een mail of chat sturen of telefonisch contact opnemen. Dat laatste is vooral handig als je snel iemand nodig hebt, bijvoorbeeld als vervanging wegens ziekte. Een gratis vacature plaatsen is de eerste stap die je zet om snel nieuw personeel te kunnen aannemen. 

Een gratis vacature plaatsen, maar zijn er verder nog kosten?

Je kunt inderdaad een gratis onbeperkt vacatures plaatsen. Stel dat er niemand reageert, dan betaal je verder ook echt niets. Als er kandidaten reageren en je wilt met ze in contact komen, dan gebruik je daarvoor contact credits. Je krijgt er een aantal gratis als je je registreert als gebruiker van de Grabjobs app. Daarna betaal je voor het leggen van contacten, maar dit kan al vanaf € 1,- per contact. De kosten zijn dus vrijwel altijd veel lager dan wanneer je een advertentie plaatst op een betaalde vacaturewebsite. In vergelijking met een advertentie in een krant ben je sowieso veel goedkoper uit. 

Steeds meer werkgevers ontdekken Grabjobs

Voor bepaalde banen is het soms erg lastig om het juiste personeel te vinden. Een gratis vacature plaatsen op Grabjobs kan dan de oplossing zijn. Kandidaten die op zoek zijn kunnen direct reageren, zonder dat ze eerst een uitgebreide sollicitatiebrief schrijven. Kennismaken doe je namelijk via een videocall. Bellen, mailen of chatten met een kandidaat kan natuurlijk ook als je dat liever doet. Als de sollicitant een geschikte kandidaat lijkt maak je een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Zo voorkom je dat je tien kandidaten op gesprek krijgt en uiteindelijk tot de conclusie moet komen dat ze geen van allen aan jouw profiel voldoen. Ook kandidaten vinden deze manier van solliciteren prettig. Ze weten snel waar ze aan toe zijn, hoeven geen dagen of soms weken op antwoord op een sollicitatie te wachten. Als een kandidaat niet in aanmerking komt voor de baan dan kun je dat snel laten weten via de app. 

Snel een gratis vacature plaatsen voor tijdelijke vervanging

Je kent het wel: een medewerker meldt zich ziek en dat komt wel heel slecht uit want je kunt hem of haar eigenlijk niet missen. Gaat het ziekteverzuim langer duren? Dan kun je een gratis vacature plaatsen voor het vinden van een tijdelijke vervanging. Doordat je via Grabjobs snel contact kunt leggen met geschikte kandidaten kan je tijdelijke kracht wie weet al de volgende dag aan de slag. Hierdoor is de continuïteit gewaarborgd en hoeft een zieke medewerker zich ook niet onder druk gezet te voelen om snel weer terug te komen. 

De tijd van managers en personeelsconsulenten is kostbaar

Sollicitatieprocedures kosten vaak heel veel tijd. Eerst moet een vacaturetekst worden opgesteld, vervolgens moet die ergens worden geplaatst. Voor dat plaatsen betaal je als werkgever vaak een flink bedrag. Daarna komen de reacties binnen. Als je pech hebt zijn het er duizenden, waarvan minstens 95% niet geschikt. Vaak reageren mensen nu eenmaal alleen omdat ze verplicht moeten solliciteren omdat ze een uitkering krijgen. Het is dan een hele klus om uit al die reacties net die paar reacties te pikken die komen van kandidaten die wel serieus zijn en aan het profiel voldoen. Als je gebruik maakt van de Grabjobs app dan houd je tijd over. Een gratis vacature plaatsen is zo geregeld omdat je gebruik maakt van de basisgegevens uit je profiel. De reacties kun je snel scheiden in ‘shortlist’ en ‘direct afwijzen’. Met de kandidaten op de shortlist kun je gemakkelijk en snel contact leggen. Zo heb je met een beetje geluk binnen 1 of 2 dagen de juiste kandidaat voor jouw vacature gevonden. 

Meer Grab Blogs:

intro-background
blog

4 Tips om die openstaande vacatures te vullen

Goed personeel dat ook matcht met jullie bedrijfscultuur? Dat komt niet zomaar aanwaaien. Helemaal niet in deze tijd. De arbeidsmarkt is krap en veel branches