Hoe verminder je “no shows” van sollicitanten?

Mockup-iPhone-(clean)

Delen is lief

Kandidaten die niet opdagen bij een interview?

Oeps, was dat weer een kandidaat die niet kwam opdagen bij een interview? We begrijpen hoe frustrerend dit kan zijn!

Of u nu aan het aannemen bent voor het najaar of als u op zoek bent naar het beste personeel voor zomerbanen, het is een tijdrovend proces. U besteed kostbare tijd aan het bekijken van sollicitaties, uw favoriete sollicitanten op de shortlist zetten en het plannen van sollicitatiegesprekken. 

U plant uw drukke week in rondom hun interviewrooster en bent bereid om dezelfde dag nog een baan aan te bieden als u iemand nodig heeft om onmiddellijk te beginnen. En dan doen ze niet eens de moeite om op te komen dagen of om een annuleringsbericht te versturen! We begrijpen het helemaal dat u uw haren uit uw hoofd wilt trekken!

Kop op, we zijn hier om u te vertellen hoe u no-shows voor uw interviews kunt verminderen:

Profielkwaliteit Beoordelen

Controleer de kwaliteit van het profiel van de kandidaat terwijl u bezig bent met het evalueren van kandidaten. Let goed op hoeveel informatie ze hebben gedeeld. Dit geeft u een duidelijk inzicht in hun eerdere banen, hun opleidingsniveau / opleiding en het niveau van hun taalvaardigheid. Het geeft ook aan hoeveel tijd en moeite ze hebben gestoken in het schetsen van een professionele achtergrond van zichzelf en hoe serieus ze zijn over het vinden van een baan.

Gat in het profiel

Een manier om te proberen betrouwbare kandidaten voor uw bedrijf te identificeren, is door de tijdsintervallen tussen de functies vast te stellen. Scan om te zien hoeveel banen ze hebben gehad in hoeveel tijd en of er een opmerkelijke gat zit tussen de banen.

Chat met uw kandidaten

Het briljante aan mobiele vacaturesites zoals GRABJOBS is dat u naar relevante kandidaten kunt zoeken, uw favorieten kunt shortlisten en wat tijd met ze kunt doorbrengen. Door te zien wie snel op u reageert en interesse in uw vacature toont, kunt u sollicitanten uitsluiten die waarschijnlijk niet voor uw interview komen opdagen.

Bespaar uzelf wat tijd op de interview dag door vooraf met deze kandidaten te chatten en hen vragen over zichzelf te stellen. Let op de manier van communiceren via chat: zoals volledige zinnen, correcte grammatica, spelling en interpunctie. Dit is niet bedoeld om de taalvaardigheid van uw kandidaat weer te geven, maar om een beeld te geven in hoe serieus hij/zij is in het solliciteren naar uw functie.

Kandidaten die er lang over doen om uw vragen te beantwoorden, in onjuiste zinnen schrijven of het gebruik van spreektaal gebruiken om hun boodschappen over te brengen, zijn misschien niet altijd de beste keuze voor de baan. Dit kan een informele, vrijblijvende benadering tijdens het hele proces van het zoeken naar een baan inhouden. Er moet voldoende tijd worden uitgetrokken om een goed bericht te schrijven.

Bouw uw werkgeversimago op

Uw werkgeversimago is een mix van meerdere contactpunten: uw cultuur, uw team, uw visie en de kansen die u aan potentiële werknemers kunt bieden.Het is het gevoel dat potentiële kandidaten hebben tijdens het interview met u of het sentiment dat wordt opgeroepen wanneer ze een bericht op social media op uw pagina zien.

Nodig uw kandidaten uit voor een klein wervingsevenement. Zet wat drankjes en snacks neer tijdens het houden van inloopinterviews. U kunt het op social media promoten en zien hoe uw kandidaten zich voordoen in uw werkomgeving en met uw team. Laat kandidaten naar u toe komen in plaats van dat u naar hen op zoek gaat!

Referenties

Vraag uw personeel om u te helpen uw werkgeversimago meer herkenbaar te maken voor potentiële kandidaten door hun eigen persoonlijke imago te delen. Hoe? Bied ze kleine bonussen door:

  • Het plaatsen van video’s en foto’s terwijl ze aan het werk zijn.
  • Het delen van succesverhalen, getuigenissen van medewerkers en hun ervaringen over het werk. 

Het geeft werkzoekenden een inzicht in hoe hun beroepsleven bij uw bedrijf eruit zou zien.

Als u niet over de middelen beschikt om een video te maken of een flitsende website te bouwen, maakt u zich geen zorgen! Laten we werken met wat u heeft: gebruik uw Facebook- / Instagram-pagina om de leuke kant van uw bedrijf te laten zien, plaats een Instastory waarin de positieve ervaring van een werknemer wordt benadrukt en gebruik sociale media om in contact te komen met potentiële sollicitanten.

Bij apps zoals GRABJOBS, kunt u uw eigen bedrijfspagina maken, uw informatie / foto’s plaatsen en al uw nieuwe vacatures op één plek delen. Nodig alle potentiële kandidaten uit om u te volgen, zodat ze automatisch op de hoogte worden gebracht wanneer u een vacature plaatst.

Platforms zoals GRABJOBS kosten geen rib uit je lijf. In feite kunt u volgers redelijk opbouwen op uw bedrijfspagina!

Door de bovenstaande stappen te volgen, hopen we echt dat u een sterke afname van het aantal no-shows voor uw interviews ziet en dat in staat bent om het best mogelijke talent te vinden!

Klaar om een vacature te plaatsen?

Meer Grab Blogs:

intro-background
blog

4 Tips om die openstaande vacatures te vullen

Goed personeel dat ook matcht met jullie bedrijfscultuur? Dat komt niet zomaar aanwaaien. Helemaal niet in deze tijd. De arbeidsmarkt is krap en veel branches