Waarom Grabjobs beter is dan alle andere vacature sites

slider-8

Delen is lief

Als je het internet afzoekt dan vind je honderden vacature sites. Sommige zijn bedoeld voor alle soorten vacatures, andere richten zich op bepaalde sectoren zoals onderwijs, schoonmaakpersoneel of de bouw. Maar al deze vacature sites hebben één ding gemeen: Als werkgever kun je er vrijwel nooit gratis een vacature plaatsen en loop je het risico dat jouw vacature te lang blijft staan zodat je soms weken later nog reacties krijgt terwijl je allang iemand hebt aangenomen. Bij Grabjobs werkt het anders en daardoor beter: Je plaatst hier gratis een vacature, je betaalt alleen als je in contact wilt komen met sollicitanten. 

Een vacature plaatsen op Grabjobs

Een vacature plaatsen op Grabjobs is zo veel makkelijker dan bij veel andere vacature sites. Je maakt een account aan op de Grabjobs app en vervolgens kun je meteen aan de slag met het plaatsen van de vacature waar je op dat moment kandidaten voor zoekt. Bij volgende vacatures worden de basis gegevens van je bedrijf gebruikt die in je profiel staan, en kan je vacatures als template gebruiken. Daardoor ben je een stuk sneller klaar dan wanneer je dat steeds weer opnieuw moet invoeren. Zodra je vacature is geplaatst is deze zichtbaar voor werkzoekenden die de Grabjobs app gebruiken. Het kan dus zomaar gebeuren dat je binnen een uur al reacties hebt. Heel handig als je met spoed iemand nodig hebt, bijvoorbeeld voor het vervangen van een zieke medewerker. Zoek snel contact via de chat en maak kennis met mogelijk geschikte kandidaten door middel van een video-interview.

Gratis vacatures plaatsen, de garantie van Grabjobs

Bij Grabjobs is het plaatsen van een vacature altijd gratis. Je betaalt alleen voor de contacten die je met mogelijk geschikte kandidaten legt. Of je nu 1 vacature plaatst of 10, gratis is gratis. Daarin onderscheidt Grabjobs zich duidelijk van andere vacature sites. Die brengen soms forse tarieven in rekening voor het alleen maar kunnen plaatsen van een vacature. Stel dat er geen reacties komen, omdat je net een platform hebt gekozen waar jouw doelgroep blijkbaar niet actief is, dan is het dus weggegooid geld. Dat wil Grabjobs voorkomen. Daarom plaats je hier kosteloos je vacature en betaal je alleen als er geschikte sollicitanten zijn waar je graag mee in contact wilt komen. 

Betalen met contact credits bij Grabjobs

Je betaalt bij Grabjobs met zogenaamde contact credits. Die heb je dus alleen nodig als je wilt videochatten met een kandidaat of op een andere manier in contact wilt komen, zoals via chat, mail of met een telefoontje. Ook handig is het matching percentage. Zowel werkgever als kandidaat kunnen met behulp van een algoritme zien hoe goed de match is met een vacature. Zo bespaar je dus aanzienlijk op de kosten voor het werven van nieuw personeel. Ook kost het je veel minder tijd. Je kunt geschikte kandidaten op je shortlist plaatsen. Sollicitanten die bij lange na niet aan de functie-eisen voldoen kun je direct afwijzen. Voordeel voor deze groep is dat ze snel weten waar ze aan toe zijn en ze dus ook niet dagen op een reactie hoeven te wachten. Steeds meer werkgevers ontdekken deze effectieve manier van werken en verkiezen dus Grabjobs boven het gebruik van andere vacature sites. 

Snel de juiste kandidaat voor jouw vacature

Soms heb je een vacature die snel vervuld moet worden. Stel dat je bezorgers het aantal af te leveren pakketten niet aan kunnen, dan moet er snel iemand bij komen. Plaats dan je vacature op Grabjobs en de kans is groot dat je dezelfde dag al in contact komt met een enthousiaste bezorger die snel voor je aan de slag kan. Zo kun jij je levertijden weer garanderen. Maar ook als je een schoonmaakbedrijf hebt en er melden zich medewerkers ziek. Dan wil je ook dat je de kantoren van je klanten toch schoon kunt maken, want anders stappen ze misschien over naar de concurrent. Kies dan niet voor al die vage vacaturesites die veel beloven maar waar je maar zelden goede reacties krijgt. Plaats een gratis advertentie voor je vacature op Grabjobs en je kunt hopelijk dezelfde dag nog je schoonmaakploeg weer compleet maken. 

Zo eenvoudig werkt Grabjobs

Grabjobs werkt super eenvoudig. Registreer op onze website of download de app, deze is beschikbaar voor Apple en Android, en je kunt meteen aan de slag. Maak een account als werkgever aan en plaats direct je eerste gratis advertentie. Wacht af of er reacties komen en je kunt meteen een selectie maken. Kandidaten die voldoen aan het profiel en met wie je nader kennis wilt maken plaats je op de shortlist. De rest kun je direct afwijzen. Met de sollicitanten op de shortlist leg je snel en gemakkelijk contact via een videochat. Door te kiezen voor videobellen kun je het werving- en selectieproces aanzienlijk versnellen. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. Zo heb je je vacature als je wilt binnen enkele dagen vervuld. Als er haast bij is dan lukt het misschien zelfs wel om iemand te vinden die al de volgende dag voor je aan de slag kan. 

Meer Grab Blogs:

intro-background
blog

4 Tips om die openstaande vacatures te vullen

Goed personeel dat ook matcht met jullie bedrijfscultuur? Dat komt niet zomaar aanwaaien. Helemaal niet in deze tijd. De arbeidsmarkt is krap en veel branches