Zo pak je werk zoeken op een moderne en efficiënte manier aan

slider-5

Delen is lief

Werk zoeken is een klus waar sommige mensen als een berg tegenop zien. Anderen vinden het juist leuk om op  zoek te gaan naar een eerste of nieuwe uitdaging. Vandaag de dag vindt solliciteren vooral online plaats. De tijd van handgeschreven sollicitatiebrieven ligt ondertussen al vele decennia achter ons. Het CV is vandaag de dag veel belangrijker dan de sollicitatiebrief. Je motivatie hoort de werkgever graag in een persoonlijk gesprek. Daarom is het online solliciteren voor mensen die werk zoeken in de 21e eeuw zo populair geworden dat het sturen van de ouderwetse sollicitatiebrief grotendeels is verdwenen. 

Wil je op een effectieve manier werk zoeken?

Als je klaar bent met je opleiding of binnenkort je laatste examens doet dan wil je natuurlijk een leuke baan vinden om de opgedane kennis in praktijk te brengen. Als je weet wat voor werk je zoekt, dan kun je online gericht zoeken naar een leuke baan. Werk zoeken doe je via websites die vacatures aanbieden. Maar er is nog een veel simpeler manier: de Grabjobs app. Met deze app krijg je direct de vacatures te zien die aansluiten bij jouw wensen en kwaliteiten. Je kunt een gratis account aanmaken en aangeven wat voor werk je zoekt en in welke regio. Vervolgens krijg je dagelijks updates van vacatures waar je op kunt reageren. 

Online solliciteren, zo simpel is dat

Werk zoeken met de Grabjobs app is heel eenvoudig. Als je een vacature ziet waar je graag op wilt reageren dan hoef je dat alleen maar aan te geven. Geen moeilijke sollicitatiebrief schrijven, geen ingewikkeld vragenformulier, zelfs geen uitgebreid CV online zetten is nodig. Zodra je hebt gereageerd krijg je doorgaans binnen 24 uur een reactie. Dit kan op verschillende manieren. De werkgever kan je bellen of mailen, maar het kan ook dat je wordt uitgenodigd voor een online videogesprek. Tijdens de videochat kun je kennismaken met je mogelijk toekomstige werkgever en kun je je motivatie waarom jij de beste persoon bent voor deze baan toelichten. 

Bereid je voor op het videogesprek

Misschien vind je het een beetje spannend om een videocall te hebben met een toekomstige werkgever. Maar het is in feite hetzelfde als wanneer je op locatie een sollicitatiegesprek hebt. Bereid je er goed op voor en je zult je er prima doorheen slaan. Zorg dat je een rustige plek hebt voor het voeren van de videochat. Liefst geen huisgenoten die door het gesprek heen praten of kinderen die je voortdurend afleiden. Zorg dat je professioneel overkomt en dat je het gesprek serieus neemt. Kleed je er dus ook op, ga niet in een verschoten T-shirt voor de camera zitten of met een coupe alsof je net uit je bed rolt. Probeer alvast wat mogelijke vragen van de werkgever te bedenken en wat je daarop kunt antwoorden. 

Snel aan de slag, met Grabjobs kan het

Als je op contract werkt kan het gebeuren dat je van de ene op de andere dag zonder werk zit. Wil je liever geen uitkering aanvragen, zoek dan via Grabjobs snel een nieuwe baan. Hier worden ook tijdelijke banen aangeboden, bijvoorbeeld als vervanger voor een zieke medewerker of een collega die met zwangerschapsverlof is. Vaak wil een werkgever in dit soort gevallen snel vervanging. Dan is Grabjobs ideaal, want een advertentie is zo geplaatst en mensen die werk zoeken zijn snel te bereiken. Als je op een vacature voor een tijdelijke baan reageert is de kans groot dat je al heel snel aan de slag kunt. 

Een bijbaan vinden als je nog op school zit of studeert

Als je als tiener graag wat meer zakgeld verdient dan kun je proberen een bijbaan te vinden, bijvoorbeeld als winkelmedewerker. Als je studeert dan zijn banen in de horeca populair. Wil je werk zoeken als scholier of student, houd dan rekening met wat haalbaar is. Als je nog geen 18 bent mag je bovendien niet overal werken en een gelimiteerd aantal uren per dag en per week. Een werkgever heeft niets aan je als je regelmatig niet kunt komen werken omdat je school hebt of omdat je een college moet volgen. Denk hier dus wel goed over na voordat je solliciteert. Dat voorkomt ergernis bij de werkgever en frustratie voor jou. 

Werk zoeken via de Grabjobs app is leuk en gemakkelijk

Steeds meer werkzoekenden ontdekken de Grabjobs app. Hij is te downloaden via de App Store voor je iPhone en bij Google Play als je een Android telefoon hebt. Je kunt de app ook op een tablet installeren. Een account aanmaken is zo geregeld waarna je meteen kunt beginnen met werk zoeken. Geef aan in welke regio je zoekt en wat voor werk en je krijgt meteen de vacatures te zien die daar goed bij aansluiten. Solliciteren doe je met een tik van je vinger en daarna is het duimen dat jij op de shortlist van de werkgever terecht komt en deze snel contact met je opneemt. 

Meer Grab Blogs:

intro-background
blog

4 Tips om die openstaande vacatures te vullen

Goed personeel dat ook matcht met jullie bedrijfscultuur? Dat komt niet zomaar aanwaaien. Helemaal niet in deze tijd. De arbeidsmarkt is krap en veel branches